Екоцид

  Екоцид Навіть на окупованій території росії не вдасться приховати наслідки своїх злочинних дій.
   Телеграм каналами шириться інформація про тіла мертвих дельфінів, які знаходять на берегах Кирилівки у Запорізькій області. Такі дані повідомляють і місцеві мешканці.
   За непідтвердженою інформацією, випадки смерті ссавців зафіксовані на території ландшафтного заказника “Коса Федотова” після південно-західного шторму. Це дозволяє припустити про їх загибель у районі південніше острову Бирючий.
   Які причини смерті китоподібних?
   Як стверджують місцеві мешканці, тіла дельфінів не мають ознак пошкодження від сіток та гвинтів.   Тож на їх загибель могли вплинути постійні вибухи, шумове та хімічне забруднення.
   Адже на узбережжі ландшафтного заказника “Коса Федотова” розташовано не менше трьох полігонів, де росіяни проводять навчання мінометних підрозділів. Авіація рф постійно маневрує на узбережжі Азовського моря та здійснює запуск ракет.
   Наразі через окупацію населених пунктів, Україна не може повною мірою оцінити масштаб трагедії на узбережжі Азовського моря. Але росія має бути певна, після звільнення наших територій світ обов'язково дізнається жахливу правду про їх екологічні злочини!
   Допомогти нам у фіксації таких злочинів сьогодні може кожен. Про всі факти шкоди довкіллю просимо повідомляти нам через застосунок ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua/. Кожне ваше повідомлення також впливає на розмір репарацій, які Україна вимагатиме від агресора.
   Фото взяте з https://t.me/brdVP/12089