Розвиток природно-заповідного фонду та повоєнне відновлення

  Розвиток природно заповідного фонду та повоєнне відновлення Розвиток природно-заповідного фонду та повоєнне відновлення обговорили із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Арадом Бенкьо.
   У фокусі зустрічі:
- Розмінування лісів та територій природно-заповідного фонду. 30% території України сьогодні заміновано. Для порівняння, це як дві площі Австрії. Для розмінування знадобляться десятки років і допомога партнерів.
- Патронаж наших деокупованих національних парків за зразком Литви та Німеччини. Після росіян наші цінні природоохоронні землі перетворюються на випалену землю. Паркам потрібна буде допомога для відновлення своєї роботи та екосистем.
- Перспективи торгівлі квотами на викиди парникових газів між країнами за статтею 6 Паризької угоди. Це стане значною підтримкою для зеленої відбудови України після війни.
- Залучення сучасних технологій для будівництва сміттєпереробної інфраструктури по всій країні, розвитку відновлювальної енергетики в Зоні відчуження тощо. Швидке зелене відновлення потребуватиме підтримки наших партнерів.
   Вдячний Австрії за системну, постійну допомогу нашій країні. Ми вже маємо успішну співпрацю із профільним Міністерством республіки завдяки змістовній комунікації із федеральним міністром з питань захисту клімату, навколишнього середовища, енергетики, мобільності, інновацій та технологій Leonore Gewessler. Впевнений, що дружні відносини між нашими країнами лише поглиблюватимуться.