Про українських природоохоронців

   Про українських природоохоронцівДо Всесвітнього дня рейнджерів ми підготували серію публікацій про українських природоохоронців. Бо кожен із них заслуговує на особливу увагу та слова вдячності. Звичайно, розповісти про понад 2000 працівників Служби держохорони природно-заповідного фонду не вистачить і року. Однак поділимося найбільш цікавими історіями та біографіями.
   Наші природоохоронці – це не лише захисники дикої природи, вони талановиті фотографи, художники, посадовці, різьбярі, письменники, Захисники країни - і цей список можна продовжувати ще довго.
   Тож знайомтеся, один з найдосвідченіших українських рейнджерів – Володимир Васьків. Пан Володимир – начальник Богданівського природоохоронного науково-дослідного відділення Національний природний парк "Бузький Гард" і справжній миколаївський Чак Норріс.
   Під час повномасштабного вторгнення його робота стала ще ризикованішою. Пан Володимир організував та очолив добровільне формування територіальної оборони. Забезпечив допомогу Збройним Силам України.
   Неодноразово затримував порушників природоохоронного законодавства. Вступав у сутички із браконьєрами, від яких отримував особисті погрози. Викрив групу осіб із сусідньої області під час нічних браконьєрських полювань. Вони приїхали на ділянку НПП, де найвища концентрація копитних тварин. Пан Володимир затримав порушників та викликав поліцію. Проти порушників відкрито карну справу.
   Територія Бузького Гарду визнана одним із Чудес України й охороняється не лише на національному рівні, але й на європейському як частина Смарагдової мережі. Проте сьогодні велика частина Миколаївщини на лінії вогню. Віримо у майбутню перемогу України над російським агресором і в те, що скоро вотчина пана Володимира приваблюватиме туристів з усього світу!