Робота наших природоохоронців у воєнний час

  Робота наших природоохоронців у воєнний час Робота наших природоохоронців у воєнний час ще більш ризикована, ніж до повномасштабного вторгнення росії.
   З перших днів війни в лісах Національний природний парк Голосіївський/Holosiivskiy National Nature Park точилися бої. Наслідки відчуваються й донині, розповідають інспектори та діляться своїми історіями.
   У серпні 2022 року під час чергового обходу території працівники Нацпарку Владислав та Ігор Жуковичі виявили підозрілий предмет.
   «Ми обережно пішли квартальною просікою і побачили справжнісіньку ракету! Ми повернулися до машини, взяли сигнальну стрічку і перекрили нею прохід до щойновиявленого небезпечного предмета. Після цього викликали фахівців», – розповідає Ігор Жукович.
   На місце події одразу приїхали працівники Нацполіції, ДСНС та сапери. Виявилося, що це – нерозірвана ракета БМ-21 «Град».
   «Найстрашніше те, що за 150-200 метрів звідси знаходиться дитячий табір. В той день в ньому був лише місцевий охоронець. Проте якби цей снаряд ніхто не знайшов, важко уявити, що могло статись по завершенню війни після відновлення роботи табору», – додає пан Ігор.
Схожа історія відбулась і у 2023 році. Ігор Жукович під час патрулювання території виявив залишки іншої ракети, яка врізалась в одну з сосен на межі парку і житлової забудови. Вона здетонувала за 150 метрів від дитячого садочку.
   Тож наші природоохоронці вкотре закликають містян бути обережними та не нехтувати забороною відвідувати ліси. Адже це може коштувати життя.