Розширення меж природно-заповідного фонду

  Розширення меж природно заповідного фонду Розширення меж природно-заповідного фонду та відновлення «доброго» стану Азовського і Чорного морів - традиційно наприкінці тижня ділюся останніми рішеннями, прийнятими Урядом у довкіллєвій сфері.
   Сьогодні Кабінет Міністрів України схвалив:
-проєкт Указу Президента України “Про зміну меж території національного природного парку «Синьогора». До складу парку плануємо включити понад 10 тисяч гектарів земель державної власності. Це дозволить зберегти цінні природні екосистеми. Зможемо утворити суцільну природоохоронну зону між парком “Синьогора”, заповідником «Горгани» та розташованим південніше Карпатським нацпарком і “Верховинським”.
-зміни до Морської природоохоронної стратегії України. Зокрема, щодо перенесення термінів її виконання. Ця стратегія, а також дорожня карта, були прийняті ще у жовтні 2021 року. Документом ми впроваджували європейські норми та підходи до охорони морського середовища. Однак війна зруйнувала плани. Сьогодні Україна не має доступу до частини приморських територій, тож не може визначити реальний обсяг шкоди, завданої морським екосистемам. Після Перемоги потрібно буде переглянути План дій до Стратегії, скоригувати заходи, щоб відновити все, до чого “доторкнулася рука” рашистів.
   Нам усім треба щодня дбати про українські природні багатства. Наразі вони мають ще більшу цінність для кожного українця та є одним з сенсів спільної боротьби. Тож продовжуємо працювати.