«Школа природо охоронника»

  Школа природо охоронника 3 У сусідньому НПП «Слобожанський» відбувається щорічний форум «Школа природоохоронника», де збираються працівники установ природно-заповідного фонду, науковці, громадські активісти щоб обговорити актуальні проблеми, розповісти про свої напрацювання. Варто зазначити, що господарі не лише організовують майданчик для такого спілкування, але й самі демонструють свої неабиякі здобутки в напрямку охорони території, облаштування рекреаційних майданчиків, прокладання екскурсійних та туристичних маршрутів. Колектив має значні здобутки в галузі науки, вміють працювати з волонтерами. Одним словом, є чому повчитися.
   Із НПП «Слобожанський» наша установа співпрацює в рамках проекту мережі інформаційно-рекреаційних центрів «Шлях», тому взяти участь представнику Гетьманського НПП у «Школі природоохоронника» було важливо. З цією місією відрядили начальника науково-дослідного відділу Сергія Панченка. До програми Школи було включено дві його презентації про мережу інформаційно-рекреаційних центрів «Шлях» та про особливості формування туристичного продукту природоохоронними установами, зокрема місце таких науково-популярних заходів як спостереження за птахами.
   На форумі обговорили також питання важливості громадської науки, особливостей природоохоронного законодавства, змісту еколого-освітньої діяльності в умовах військового стану, тлумаченню поняття біорізноманіття широким верствам населення тощо. Насиченою була екскурсійна програма. Початок поклав огляд парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Наталіївський», поруч з яким розташована база проведення Школи – Володимирівське ПОНДВ. Мали можливість виїхати на місце й ознайомитися з організацією рекреаційного майданчика, його паспортизації та надання рекреаційних послуг населенню. Захоплююча була екскурсія до Краснокутського дендропарку – одного з найстаріших у краї.
   Ділова частина поїздки С. Панченка на форум «Школа природоохоронця» носила організаційний характер стосовно спільних наукових досліджень лучно-степової рослинності. В рамках мережі інформаційно-рекреаційних центрів «Шлях» - це одна із ключових сфер для співпраці.

                          Школа природо охоронника 1                Школа природо охоронника 2