Оцінка екологічних наслідків

   Зараз, в умови війни, кожен куточок України зазнає величезних втрат. Ракети потрапляють до будинків, інфраструктурних, культурних об'єктів. Є деякі міста та села практично стерті. Війна надзвичайно негативно впливає на навколишнє середовище!
   7 серпня, в стінах Сумського національного аграрного університету відбулося засідання круглого столу ініційоване Національним екологічним центром України в рамках проєкту «Оцінка екологічних наслідків війни для громад». За підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. В рамках якого було обговорено питання щодо впливу російської агресії на стан довкілля та на здоров’я громадян, в якому стані вода, грунти, ліси та екосистеми в цілому після обстрілів та пожеж. До участі в поєкті долучилися викладачі та науковці університету, екологи, представники місцевих громад, працівники Сумської обласної Дежекоінспекції, Гетьманського національного природного парку та природного заповідника "Михайлівська цілина".
   Загальна дискусія про методи оцінки наслідків військових дій для довкілля, про потреби громад, про можливості науковців у проведенні досліджень, про співпрацю та подальші плани.

   Оцінка екологічних наслідків 1Оцінка екологічних наслідків 2Оцінка екологічних наслідків 3