Відновлення сил та покращення ментального здоров’я.

   А ви знали, що спілкування з природою може стати джерелом відновлення сил та покращення ментального здоров’я.
   В українських нацпарках вже давно на практиці застосовують термін «природотерапія». Тут можна відпочити як фізично, так і психологічно.
  Приміром, родзинкою рекреаційно-туристичного комплексу «Оселя Розточчя» у Яворівський національний природний парк є кінні прогулянки.
   Іпотерапія – всесвітньо визнаний метод реабілітації. Кінь чинить потужний емоційний вплив. Це дозволяє використовувати іпотерапію для лікування психоемоційних розладів, фобій та інших порушень психіки. Особливо для дітей, які страждають на аутизм.
   Яворівський НПП – чудове місце для фізичної та психологічної реабілітації:
- Чисте повітря поліпшує нервову регуляцію та збагачує організм киснем.
- Спів птахів, шелест листя, шум дощу – це природне звукове середовище для спокою та усамітнення. Доведено, що саме звук викликає багатий спектр емоцій, тому слухаючи природні звуки, людина відчуває спокій та радість, адже вони стимулюють нервові центри та живлять тканини організму.
   Нагадаємо, що більше корисних порад про те, як зберегти ментальне здоров’я під час війни та техніки самодопомоги доступні на сторінках Всеукраїнської програми ментального здоров’я #Тияк, яка впроваджується за ініціативи першої леді України Олена Зеленська.

відновлення сил та покращення ментального здоровя. 1відновлення сил та покращення ментального здоровя. 2відновлення сил та покращення ментального здоровя. 3