"Екологічна безпека" – це не лише про обрахунок збитків довкіллю.

  Екологічна безпека це не лише про обрахунок збитків довкіллю. 1 Пункт 8 Формули миру Володимир Зеленський«Екологічна безпека» – це не лише про обрахунок збитків довкіллю, розмінування та відновлення природи. Це насамперед, про об'єднання зусиль задля запобігання новим війнам у майбутньому.
   Спільно з Міністерство економіки України, МВС України та представниками дипломатичних установ інших країн провели першу зустріч робочої групи щодо його практичної реалізації. Партнери мають чітке розуміння: захист довкілля – кроссекторальна сфера, адже воно не має кордонів.
   Активно працюємо над тим, щоб у європейському законодавстві з'явилося визначення терміну «екоцид». Дискусія навколо цього питання триває давно – як і обговорення членства України в ЄС. Війна стала каталізатором цих процесів. Ніхто не сумнівається у тому, що Україна обрала розвиток у європейській сім'ї народів. Ніхто не сумнівається: розв'язати війну в Україні – означає свідомо знищувати довкілля в центрі Європи.
   У ході нашої дискусії з Послом Бразилії Нортоном де Андраде Мелло Рапеста запросив до України свою колегу - Міністра навколишнього середовища та зміни клімату Marina Silva. Впевнений, такі візити допомагають країнам об'єднуватися навколо спільних цілей та обмінюватися досвідом.
   Тож працюємо далі над об'єднанням світу навкого імплементації Формули миру Президента Володимира Зеленського.