Світ повинен знати!

  Світ повинен знати 1 Національний природний парк «Білобережжя Святослав» створено у 2012 році, як об’єкт природно-заповідного фонду України для охорони, популяризації та відтворення частини Кінбурнського півострову - унікальних піщаних арен Нижнього Дніпра, його тваринного та рослинного світу. Також до складу парку увійшли території озера Солонець – Тузли, в межах Коблівської ОТГ. З початку березня 2022 року та до цього часу парк перебуває в зоні активних бойових дій. Військові дії у поєднанні зі спричиненими ними пожежами та найбільшою техногенною катастрофою XXІ століття, - підривом дамби Каховської ГЕС, -знищили все живе. Проте навіть без точних даних науковці розуміють, що на відновлення заповідної зони необхідно дуже багато часу та зусиль.
   За підрахунками наукових спеціалістів парку, екологічної інспекції постраждало більше 4 млн. дерев, більше 8тис.га території парку випалено, майже 2,5 тис. га підтоплено. Загальні збитки, завдані Кінбурнському півострову окупантами, підраховуються в 10-ки мільярдів гривень(підрахунок ведеться до теперішнього часу).
   За цей час ворог викрав та знищив майже все, що було накопичено за одинадцять років діяльності парку. Йдеться про автомобілі, комп'ютерну техніку та офісне обладнання, фотоапарати, лабораторне устаткування, обладнання для спостереження за тваринним та рослинним світом, зібрані гербарні матеріали, напрацьовані наукові дослідження. Офісна будівля парку, що знаходиться в м.Очаків, неодноразово зазнавала ракетних ударів. Пошкоджено покрівлю, стелю, знищені вікна та вхідні двері, офісна техніка. Наразі установа першочергово потребує оперативних автомобілів підвищеної прохідності, швидкісних катерів, комп’ютерного обладнання, принтерів, мікроскопів, фотоапаратів, цифрової метеостанції, а також генераторів, вікон, скла, шиферу, меблів. Усе це коштує десятки мільйонів гривень та років кропіткої праці співробітників парку, відданих заповідній справі, яку неможливо обрахувати в грошовому еквіваленті.
   Сьогодні першочергове завдання парку — відновити матеріально-технічну базу аби мати можливість вживати ефективних заходів у фіксації злочинів російської армії та відновленні екосистеми заповідника.
   Національний природний парк "Білобережжя Святослава" звертається до благодійників, друзів, колег, небайдужих громадян із проханням про допомогу.
   Будемо вдячні за допомогу на відповідні реквізити установи:
   НПП «Білобережжя Святослава»
   ЄДРПОУ 38086503
   р/р UA488201720313231003301081384
   ДКСУ в м. Київ, МФО 820172
   Контактна особа:
   Коваль Віктор Васильович
   0950425863
   Світ повинен знати про загрози для довкілля та екоцид з боку росіян в Україні аби згодом відповісти перед людством за свої злочини. Разом – до Перемоги!