Що ми знаємо про кажанів?

   Що ми знаємо про кажанів 1Єдиним ссавцем, що пристосувався до тривалого польоту є кажан. Він належить до родини рукокрилих. Ці істоти знаходять собі прихисток у щілинах будинків, дуплах, розколинах скель та печерах. Одні полюють і живуть великими колоніями, інші – усамітнюються.
    Сьогодні, 22 серпня, за сприяння ГО "Український незалежний інститут екології" та https://www.facebook.com/BatsUkraine Українського центру реабілітації рукокрилих, провідний фахівець з екологічної освіти Наталія КВАРТА запропонувала діткам-відвідувачам Охтирської центральної публічної бібліотеки в рамках психосоціальної підтримки «Граємо. Малюємо. Відпочиваємо.», цікаву подорож в невідомий світ кажанів, після завершення якої - виготовили із паперу яскравих кажанчиків.
   Цей захід приурочено до Міжнародної ночі кажанів в Україні, яку в цьому році святкують 26-27 серпня. Це ще одна можливість, привернути увагу людства на необхідність збереження цього виду фауни та місць їхнього існування.
   Ці маленькі, на перший погляд не примітні істоти, дуже корисні для людини, адже вони, у великій кількості, знищують комах-кровососів та шкідників лісу. Тому нам потрібно пристосуватися до життя з такими незвичними сусідами.

Що ми знаємо про кажанів 2Що ми знаємо про кажанів 3Що ми знаємо про кажанів 4