Міжнародна ніч кажанів в Україні.

  Міжнародна ніч кажанів в Україні 1 Щороку в останні вихідні серпня світова спільнота відзначає Міжнародну ніч кажанів. Акція проходить за ініціативи офісу міжнародної Угоди про збереження популяцій європейських видів кажанів (EUROBATS, 1991).
    У цей день науковці та природоохоронці намагаються привернути увагу до проблеми охорони кажанів, більше розповісти про цих дивовижних тварин та важливість мирного співіснування з ними в урбанізованому середовищі. В Україні цей день також відзначається більше 10 років.
    Цього року до нашого музею завітають харківські колеги із Українського центру реабілітації рукокрилих (Ukrainian Bat Rehabilitation Center). Тож ми запрошуємо вас приєднатися до еколого-просвітницької акції "Міжнародна ніч кажанів в Україні 2023". Вже цієї неділі, 27 серпня матимемо можливість послухати цікаву розповідь про кажанів від співкерівниці центру реабілітації рукокрилих Альони Прилуцької Alona Prylutska (лекція відбуватиметься о 12 і о 15 годині), переглянути невеликий фільм про цих нічних тварин. Протягом дня у затишному дворі музею пропонуємо цікаво провести час за малюванням та складанням орігамі, задати питання справжнім дослідникам кажанів і навіть уявити себе кажаном примірявши крила. На вас чекає унікальна нагода побачити живого кажана!
    А чи знали ви, що усі 28 видів рукокрилих української фауни внесені в Червону книгу? Приходьте у неділю на «Міжнародну ніч кажанів» і дізнаєтеся багато цікавого. Розпочинаємо о 12.00 у Державному природознавчому музеї у Львові за адресою Театральна, 18.

Міжнародна ніч кажанів в Україні 2Міжнародна ніч кажанів в Україні 3Міжнародна ніч кажанів в Україні 4