Україна – «Країна журавля».

  Україна Країна журавля. 1 Чи знали ви, що у перекладі з китайської “Україна” означає “Країна журавля”.
   Пам'ятаєте вірш про журавля і найкращу в світі Землю, який нам розповідали в дитинстві? У ньому на всі розпитування розумний птах відповів, що кращої землі, ніж рідна - немає, але тоді навряд чи ми розуміли це.
   Всесвітній день журавля – це свято припадає на другу неділю вересня і є популярним в багатьох країнах світу. Його головна мета полягає в тому, щоб привернути увагу світу до тих проблем і труднощів, з якими стикаються ці граціозні птахи. Особливо в такі часи, коли величезні території страждають, забруднюються, згорають від російської агресії.
   Сьогодні, 12 вересня провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталія КВАРТА завітала до Охтирської центральної публічної бібліотеки, де юним читачам розказала цікаві факти про журавлів, як їх називають в народі, легенди та багато іншого. Так як саме сірий журавель є символом Парку, на згадку дітлахам про це екологічне свято виготовили «Журавлика із паперу».
На території нашої країни поширені два різновиди журавлів: «білий» та «сірий». Сірі журавлі належать до гніздових птахів, вони зустрічаються частіше. А от білі – надзвичайно рідкісні в Україні. Останні статистичні дані свідчать про те, що великотілі білі журавлі знаходяться на межі повного вимирання, а сірі – занесені до Червоної книги.
    Давайте всі разом згадаємо наш символ і поселимо в наші душі більше любові і добра, вірності і надії!

         Україна Країна журавля. 2   Україна Країна журавля. 3   Україна Країна журавля. 4