Всесвітній день тварин або День захисту тварин

 Всесвітній день тварин 1  Всесвітній день тварин або День захисту тварин відзначають 4 жовтня, як нагадування, що ці мешканці планети - потребують нашої турботи та підтримки.
    Перше товариство захисту тварин з’явилося в Англії в 1824 році. У 1978 році в Парижі, в будівлі ЮНЕСКО, урочисто проголосили Декларацію прав тварин. У 1981 році створено Всесвітнє товариство захисту тварин, у складі якого більше 300 організацій з усього світу. У 1986 році Рада Європи прийняла Конвенцію про захист експериментальних тварин, а в 1987 – про захист домашніх тварин. У багатьох країнах домашні тварини давно вважаються повноправними членами сім’ї.
   Провідний фахівець з рекреації Юлія ГРАНКІНА провела захід присвячений цьому дню для 2,3 та 4 класів Смородинської Філії І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради. Під час екологічного уроку діти дізналися історію виникнення свята, актуальність даної теми, переглянули відео «5 рідкісних представників України» та «Тварини на війні: неймовірні історії порятунку». Особливу зацікавленість учні продемонстрували під час ігор «Впізнай тварину за її голосом», «Розпізнай поведінку тварини» та вікторини «Хто я?».

                     Всесвітній день тварин 3            Всесвітній день тварин 4