Найуспішніші тварини на планеті

   Найуспішніші тварини на планеті 1 Найуспішнішими тваринами на планеті, за словами вчених, є саме гусінь.
   Як тільки маленька гусінь вилуплюється із яйця, вона їсть це яйце. Тоді вона продовжує їсти листя, поки не виросте у 100 разів більшою, ніж народилась. Третя стадія найбільш захоплююча, гусінь покачує своїм тілом, поки шкіра не тріскає, так формується лялечка. Зовнішня шкіра твердішає і залишається такою, поки не вилупиться метелик. Гусінь ніби перетравлює саму себе, поки не з’являється - метелик. Розправляє крила і робить свій перший непевний політ. Але таке вражаюче перетворення не унікальність метеликів. Через нього проходить майже 80% комах. Саме така особливість розвитку і дозволила комахам стати найуспішнішими тваринами на планеті, вважають ентомологи.
    Тому, саме сьогодні 4 жовтня, в Всесвітній день тварин або День захисту тварин, провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталія КВАРТА завітала до Охтирського Молодіжного Центру. Де діткам розповіла про історію виникнення свята, дивовижне перетворення гусені на метелика та по завершенні заняття, провела цікавий екологічний майстер клас – виготовлення екологічної іграшки-травяника «Яскрава гусінь». Таку іграшку можна використовувати для домашніх улюбленців, адже на 5-7 день, зерно «на гусені» проросте, і з’явиться молодесенька, зеленесенька травичка.
    Цей день – нагода усвідомити людям свою відповідальність щодо тварин, можливість ще раз закликати суспільство захищати фауну. Адже все у світі взаємопов’язано, пам’ятайте про це!

Найуспішніші тварини на планеті 3Найуспішніші тварини на планеті 5Найуспішніші тварини на планеті 8