Всесвітній день перелітних птахів.

   Всесвітній день перелітних птахів 1Багато птахів, з настанням холодів летять в теплі краї. Основною причиною міграції є відсутність достатньої кількості їжі. Взимку зникає більшість комах, ягід і плодів, які використовуються в якості їжі. Це змушує їх перебиратися на інше місце.
   Сьогодні, 12 жовтня 2023року працівники відділу екологічної освіти та рекреації Гетьманського НПП Юлія Гранкіна та Наталія КВАРТА провели для вихованців туристичного гуртка, Тростянецького Палацу дітей та юнацтва (керівник Усенко Лариса Сергіївна), інтелектуально-розважальний захід присвячений Всесвітньому дню перелітних птахів.
    14 жовтня - Всесвітній день перелітних птахів (дата на 2023 рік. Проводять у другу суботу травня та жовтня за підтримки Програми ООН з навколишнього середовища - UNEP).
   Наше заняття - дало змогу дітям відкритися, творчо співпрацювати, креативно мислити, отримати навики плідної роботи в команді та емоційно розвантажитися. Діти вміло відгадували загадки, птахів за описом, називали риси характеру людини, які найбільше відповідають назві птаха, почули багато цікавої і корисної інформації, яка їм знадобиться для життя в гармонії з природою. Також, потурбувалися і про пташок, розвісивши їм маленькі смаколики.
   Птахи – частина природи, без них її врода була б неповною. Птахи – вірні наші помічники, захисники лісів, полів, садів від шкідників і гризунів. Тому їх потрібно охороняти й берегти. Про них потрібно піклуватися й допомагати їм у важку хвилину.

                    Всесвітній день перелітних птахів 2Всесвітній день перелітних птахів 3Всесвітній день перелітних птахів 4