З нагоди Всесвітнього Дня мігруючих птахів

   Минулого тижня з нагоди Всесвітнього Дня мігруючих птахів фахівці відділу екологічної освіти та рекреації Гетьманського НПП Михайло Обідець та Віктор Гонтаренко відвідали станцію юних натуралістів Великописарівської громади. Розмова була про багатий різноманітний та цікавий світ пернатих Гетьманського НПП, зокрема про перелітних, або мігруючих птахів. На жаль, Великописарівщина безпосередньо межує з країною агресором і постійно обстрілюється. Через це на станції перебували лише директор Антоніна Мірошниченко та керівник гуртка Валентина Коноз. Інші педагоги працюють з юннатами дистанційно. Але діти змогли передати свої малюнки птахів і влаштували невеличку виставку.
   Серед мігруючих птахів Гетьманського національного природного парку і соловейко, і жайворонок, і лелека, який приносить діточок, і символ Гетьманського НПП – журавель сірий, і зозуля, яка відраховує роки нашого життя та має ключі від вирію та багато-багато інших птахів.
Вихованці Валентини Коноз також протягом року збирали матеріал та написали наукову роботу про мартина звичайного, теж мігруючого птаха, оголошеного Птахом року. Цінними посібниками для вивчення різноманіття птахів і загалом природи рідного краю є книги наших науковців «Тваринний світ Сумщини» та «Скарби природи Ворсклянського краю».
   І керівники гуртків станції і юннати мріють про перемогу і мирний час, коли вони знову зможуть вийти на береги Ворскли, відвідати Гетьманський НПП, пройти екологічною стежкою «Дивосвіт Слобожанщини», почути голоси птахів, фотографувати, вивчати багатство природи рідного краю.
   В приміщенні Великописарівської СЮН ведуться ремонтні роботи, тож заклад відвідала голова громади Людмила Бірюкова, яка поспілкувалася з учасниками зустрічі і люб’язно погодилася сфотографуватися з нами.

          З нагоди Всесвітнього Дня мігруючих птахів 1   З нагоди Всесвітнього Дня мігруючих птахів 2   З нагоди Всесвітнього Дня мігруючих птахів 3