Птахи – невід’ємна частина природи

  Птахи невідємна частина природи 1 Птахи – невід’ємна частина природи, її окраса. Не можна уявити ліс, парк або сад беззвучним, «німим», без співу дроздів, синиць і зябликів, поле – без співу жайворонків, луку – без красеня білого лелеки. Вони чарують нас різноманіттям свого оперення, цікавою поведінкою та чудовим співом.
   Прогулюючись знайомими стежками Гетьманського національного природнього парку, вихованці туристичного гуртка МАН разом з провідним фахівцем з екологічної освіти Валентином СТАЛИНСЬКИМ обговорили хвилюючі теми: «Коли птахи починають відлітати у теплі краї?», «Чим потрібно підгодовувати птахів взимку?», і взагалі, «Коли потрібно починати піклуватися про пернатих?».
   Працівник Парку провів повчальну лекцію для дітей під час якої виявили, раніше кимось розвішені, годівнички для птахів. Пояснивши, що піклуватися про пернатих потрібно постій, не залежно від пори року, особливо взимку!
   Так як багато птахів восени відлітають туди, де тепло і більше корму, осілі птахи залишаються зимувати там, де вони народилися. Також деякі види прилітають до нас на зимівлю з півночі. У цей час ці пернаті потребують нашої з вами допомоги. Природні запаси корму починають зменшуватися: з настанням холодів частина комах гине, частина впадає у зимову сплячку. Птахи поступово переходять на насіння й плоди, але й цей харч закінчується.
   Птахи дуже потребують нашої допомоги в скрутні часи. Якщо у вас буде можливість – винесіть трохи їжі для них. Адже ситий птах не замерзне від холоду.

                                   Птахи невідємна частина природи 2                       Птахи невідємна частина природи 3