Вводиться заборона на лов водних живих біоресурсів.

  Увага до відома рибалок Гетьманський національний природний парк інформує, що забороняється будь який вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах . Відповідно до пункту 8 розділу 1 Правил любительського і спортивного рибальства, затверджених наказом Мінагрополітики від 19.09.2022 року №700, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 16.11 2022р. №1412/38748. Вводиться заборона на лов водних живих біоресурсів на зимувальних ямах з 1 листопада 2023 року до початку весняно-літньої нерестової заборони 2024 року. Обмеження вводяться для забезпечення сприятливих умов для зимівлі водних біоресурсів та забезпечення їх захисту.
    На річці Ворскла в межах Гетьманського НПП виділені акваторії, що підлягають особливій охороні – зимувальні ями та нерестилища. Зокрема зимувальні ями знаходяться:
- акваторія біля с. Чернеччина Охтирського району, біля бази відпочинку «Славна» від гирла р. Охтирка вгору проти течії до автомобільного мосту площею 12 га;
- акваторія біля села Куземин Охтирського району від греблі проти течії на відстані 500 м, площею 10 га;
- акваторія біля села Кам’янка Охтирського району від залізничного мосту за течією до кінця острова площею 5 га;
- урочище «Лиман» акваторія біля села Боголюбове Охтирського району від гирла р. Боромля вниз за течією до місця розгалуження русла річки, площею 10 га.
   НАГАДУЄМО, що за недотримання цих правил настає адміністративна відповідальність.