Всесвітній день екології та екологів

   Екологічна освіта у світі вважається сьогодні пріоритетним напрямком навчання і виховання загальноосвітніх шкіл та вищих навчальних закладів. Всі ми сьогодні втрачаємо наші природні багатства – ліси, степи, моря, а також тварин та рослини, які там живуть.
    1 листопада відзначається Всесвітній день екології та екологів - це наука, покликана нагадати людям усього світу про важливість знання й оцінювання стосунків, які існують між живими істотами й довкіллям, а також підвищити поінформованість населення щодо важливості підтримання гармонійних стосунків із навколишнім середовищем.
Тому саме в цей день, провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталія КВАРТА завітала в Охтирський Молодіжний Центр де розповіла дітям про важливість цього свята, особливо зараз в умовах війни, коли наші території потерпають від варварського знущання.
   Щоб відволіктися, емоційно розвантажитися в нагоді стане прогулянки на свіжому повітрі в лісі чи сквері. На заході діти ознайомилися з деякими видами грибів України. Вчилися розподіляти за зовнішнім виглядом на їстівні та отруйні. На завершення в техніці аплікація створили яскравого «Мухоморчика».
   В умовах війни турбота про навколишнє середовище стає ще актуальнішою, оскільки війна завдає значних збитків екології країни. Усі ми хочемо дихати свіжим повітрям, пити чисту воду, спокійно гуляти в лісі збираючи гриби, ягоди та подорожувати в мальовничі місця під мирним небом України!

Всесвітній день екології та екологів 1Всесвітній день екології та екологів 2Всесвітній день екології та екологів 3