Що робити з опалим листям?

   Осінь добігає до завершення. Її чарівна атмосфера відчувається в повному обсязі. Дерева вже облишають свої яскраві вбрання, падає листя різних фарб і форм.
03.11.2023 року працівники Гетьманського національного природного парку дружньо та організовано прибрали прилеглу територію до офісу. Згуртовано і завзято працювали, тому зараз любо глянути на охайну, доглянуту територію.
   Що робити з опалим листям? Вихід є – компостування. Для цього непотрібні особливі знання, зусилля чи витрати. Ємністю для компостування може служити звичайна яма, куди потрібно перемістити листя і помірно його зволожувати. Використовувати компост в якості добрива можна вже через рік після закладки. Також опале листя є гарним матеріалом для укриття багаторічних рослин, які бояться морозів.
   Нагадуємо! Не спалюйте листя, адже спалювання листя несе суттєву загрозу як природі так і людині. З листям згоряють корисні комахи, знищується насіння трав’янистих рослин та ін. Потрапляючи в людський організм дим пригнічує імунну систему, руйнуються гормони і вітаміни. Також спалювання листя може стати причиною виникнення пожежі.

           Що робити з опалим листям 1       Що робити з опалим листям 2      Що робити з опалим листям 3