Міжнародний день енергозбереження

  Міжнародний день енергозбереження 2 Міжнародний день енергозбереження проводиться щороку 11 листопада з 2008 року, коли міжнародна мережа SPARE ініціювала його, щоб звернути увагу людей на важливість економії енергії.
Енергозбереження дуже важливе для покращення навколишнього середовища в місці, де ми живемо, і у цілій планеті. Енергозбереження дозволяє нам отримати необхідні енергетичні послуги та зберегти природні ресурси, які постійно спалюються для отримання тепла та електроенергії, забруднюючи навколишнє середовище. Економія енергії допомагає зменшити внесок людства у зміну клімату. Енергоефективність відіграє важливу роль у збереженні природних ресурсів.
   Щорічно в багатьох країнах 11 листопада проводяться практичні заходи щодо економії електроенергії, утеплення будинків, семінари з енергозберігаючих технологій, інформаційні кампанії, виставки та багато іншого.
      Провідний фахівець з рекреації Юлія ГРАНКІНА провела захід присвячений цьому дню для 2,3 та 4 класів Смородинської Філії І-ІІ ступенів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №5 Тростянецької міської ради. З учнями була проведена бесіда щодо енергозбереження та видів енергії. Діти із задоволенням працювали в групах , відповідаючи на питання з логіки. Наприкінці заходу кожен учень зробив висновок щодо переваг збереження електроенергії себе та навколишнього середовища.