Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки сировини.

 Всесвітній день рециклінгу  Вперше цей захід провели жителі США у 1997 році з метою заохочення населення здавати відходи у вторинну переробку і купувати продукцію, зроблену з вторинної сировини. Поступово святкування Дня вторинної переробки поширилося і на інші небайдужі до цієї проблеми країни.
   Зазвичай вторинній обробці піддають такі матеріали, як папір, скло, пластик тощо, а органічні відходи широко використовують у сільському господарстві.
   Люди щодня продукують величезну кількість сміття, а більшість з нього підлягає повторній переробці, що, в свою чергу, принесло б чималу користь навколишньому середовищу та державі. Кожен може дати сміттю друге життя і цим подбати про стан навколишнього природного середовища.
   З нагоди цього дня провідний фахівець з рекреації Юлія ГРАНКІНА провела еколого-освітній захід для учнів 2- А класу закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів номер 3 Тростянецької міської ради. Діти переглянули презентацію щодо проблеми забруднення навколишнього середовища , способів рециклінгу та відео «Соціальний ролик про сортування сміття» . Учні із задоволенням підтримували бесіду та ділилися власним досвідом. Наприкінці уроку кожен отримав розмальовку « Я сортую сміття» і продемонстрували набуті знання.