21 листопада – Всесвітній день рибальства

   Ви знаєте, що у риб є своєрідне "шосте чуття"? Це здатність отримувати інформацію про навколишній водний простір з найтонших звукових коливань у воді.
   Всесвітній день рибальства покликаний допомогти у висвітленні життєво важливих питань екології та ресурсів не тільки для людини, а й для водних екосистем та життя, яке вони підтримують. Вода утворює гармонійний континуум. Це стосується річок і озер, природних водойм, морів і океанів.
   На передодні цього свята 17 та 20.11.2023р., провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталія КВАРТА завітала до Охтирської центральної публічної бібліотеки в рамках проєкту «Фабрика добра та відпочинку», який реалізується за підтримки Товариства Червоного Хреста України програми BRAVO, розповіла цікаві факти із життя риб, повідомивши, що зараз діє заборона на лов водних живих біоресурсів на зимувальних ямах, про забезпечення та їх захисту, зіграли в ігри «Чи знаєш ти», розгадували назву пісні про природу за емоцією та на завершення виготовили із природніх матеріалів «Золоту рибку».
   Діти активно почали терти готові вироби «Золотої рибки» і загадувати заповітні бажання. Зараз у кожного з нас одне бажання на всіх - мир, свобода, можливість жити так, як ми хочемо у себе вдома!
   СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

21 листопада Всесвітній день рибальства 121 листопада Всесвітній день рибальства 221 листопада Всесвітній день рибальства 3