Не рубай ялинку!

  Не рубай ялинку  Гетьманський національний природний парк повідомляє. Напередодні новорічних свят особливу увагу приділяється забезпечення охорони молодих хвойних насаджень від незаконних порубів. Об’єднавши зусилля з поліцією, представниками лісогосподарських підприємств, працівники служби державної охорони Парку проводять спільні рейди, пильнують майбутній ліс.
    Законно придбати ялинку дешевше і безпечніше, а також застерігаємо «мисливців» за новорічними красунями утриматися від злочину. Передбачені збитки за самовільну рубку у рази більші, ніж вартість самих новорічних красунь.
    За незаконно зрубані ялинки на території природно-заповідного фонду України передбачена кримінальна відповідальність, крім того будуть нараховані збитки розмір яких залежить від діаметру дерева (діаметр до 10 см – 8621грн, 10,1-14 см – 15002грн, 14,1-18см- 39233грн).
Найефективніша боротьба з браконьєрством це запобігання, попередження та недопущення таких випадків. Ялинки мають існувати для нашого майбутнього покоління, а не закінчувати своє життя на смітнику. Хвойні ліси сприятливо впливають на здоров’я людей. Через те що ялинки не скидають на зиму свої вузькі тонкі листя, їх лікувальні властивості проявляються протягом всього року, тому і взимку і влітку в нас є допуск до цієї природної аптеки. Безперечно що, цю функцію хвойні дерева можуть виконувати тільки в лісі, аж ніяк не в наших оселях.