Що відбувається з рослинами взимку?

   Рослини взимку перебувають у стані глибокого спокою. Сніговий покрив має для них важливе значення. Сніг - поганий провідник тепла. Вкриваючи землю, мов килимом, він захищає рослини від переохолодження.
   Насіння однорічних рослин, яке залишилося зимувати, має чудову здатність не замерзати навіть під час найбільшого морозу. Досліди, проведені із сухим насінням гарбузів, пшениці та іншими рослинами, показали, що вони переносять температуру рідкого кисню і навіть гелію (-263°С).
   У багаторічних рослин гинуть надземні частини, а живими лишаються кореневища, бульби, цибулини - підземні. Коріння деяких рослин (кульбаби, цикорію) перед зимівлею скорочується, втягуючи під землю на 1-3 см кореневу шийку з бруньками відновлення.
Стовбури й гілки дерев і кущів укриті корою. Протягом життя дерева відкладається особлива коркова тканина, клітини якої досить швидко відмирають і наповнюються повітрям, а їх стінки просочуються речовиною - суберином. Коркова тканина майже в 20 разів гірше проводить тепло, ніж інші тканини рослин. Ось чому старі дерева з товстою корою, як у доброму кожусі, витримують без усякої шкоди для себе найлютіші морози
   14 січня провідний фахівець з рекреації Юлія ГРАНКІНА провела еколого-освітній урок «Що відбувається з рослинами взимку» для учнів 2- А класу закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів номер 3 Тростянецької міської ради. Учні переглянули презентацію,грали в ігри та поглиблювали свої знання з даної теми. Всі учасники уроку були активними і зацікавленими.

Що відбувається з рослинами взимку 1Що відбувається з рослинами взимку 2Що відбувається з рослинами взимку 3