Пінгвіни – дивовижні птахи.

 Пінгвіни дивовижні птахи. 1  У природі пінгвіни – вражаючі створіння, кожен з яких несе у собі унікальні риси та якості. Від великих імператорських пінгвінів до енергійних маленьких синіх, кожен вид вражає своєю особливою неповторністю.
   24 січня 2024 року, провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталія КВАРТА, завітала до Охтирської центральної публічної бібліотеки де для дітей в рамках проєкту «Фабрика добра та відпочинку», який реалізується за підтримки Товариства Червоного Хреста України, провела екологічне заняття для маленьких відвідувачів. Під час заходу, діти познайомилися з незвичним видом птахів, переглянули пізнавальне відео про пінгвінів, зіграли у вікторину «Пінгвіни – дивовижні птахи», пройшли психологічне тестування «Дізнайся, який ти пінгвін?» та на завершення власноруч виготовили пінгвінів з вати.
   Ці нелітаючі птахи з цікавими звичками і незвичайним зовнішнім виглядом давно стали об’єктом дослідження. Всі без винятку пінгвіни першокласні плавці, до того ж вони вміють чудово пірнати. А ось літати вони, на жаль, не вміють від слова зовсім. Та й по землі вони пересуваються дуже незграбно із-за особливостей будови свого тіла. У свою чергу пінгвіни можуть стати здобиччю інших, більш великих морських хижаків: акул, косаток, морських котиків, морських леопардів і морських левів. Чайки також є природними ворогами пінгвінів, так як часто розкльовують їх яйця. Маленькі ж пташенята пінгвінів є бажаною здобиччю для поморників.

   Пінгвіни дивовижні птахи. 2Пінгвіни дивовижні птахи. 3Пінгвіни дивовижні птахи. 4