Великий облік зимуючих птахів

   Великий зимовий облік є наймасовішим заходом для вивчення птахів у всьому світі. Його іноді називають Різдвяним. Традиція обліковувати птахів народилася в 1900 році у США, коли редактор орнітологічного журналу Bird-Lore Френк Чепмен запропонував новий спосіб Різдвяного полювання – з біноклем в руках замість зброї. За його закликом 26 осіб вперше провели цей день разом з пташками, спостерігаючи за ними та вивчаючи їх, радіючи їхньому польоту та свободі. З цього часу обліковування птахів у Різдвяні дні поширилося на теренах США, Канади, Латинської Америки, Карибських та деяких Тихоокеанських островів.
   26 січня провідний фахівець з рекреації Юлія ГРАНКІНА провела еколого - пізнавальне заняття, присвячене цьому дню для учнів 3 класу Смородинської Філії І-ІІ ступенів Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів - закладу дошкільної освіти №5 Тростянецької міської ради. Діти із задоволенням грали в гру " Яка я пташка" , відгадували пташок за співом , вивчали їжу, якою можна годувати птахів та проводили їх облік . Наприкінці заняття діти виготовили спільну аплікацію " Зимуючі птахи" .
   На даному занятті діти отримали знання, якими зможуть користуватися в подальшому задля збереження навколишнього середовища.

   Великий облік зимуючих птахів 1Великий облік зимуючих птахів 2Великий облік зимуючих птахів 3