Заборона на вилов щуки на період нересту.

 Заборона на вилов щуки  Щука – бажаний улов для багатьох любителів риболовлі. Та невдовзі рибалкам доведеться зробити перерву, необхідну для успішного відновлення популяцій цього цінного виду прісноводних хижаків.
Доводимо до Вашого відома, що відповідно до наказу Мінагрополітики від 19.09.2022 № 700 «Про затвердження Правил любительського рибальства», з 15 лютого починає діяти заборона на добування(вилов) щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.
   Водночас звертаємо увагу, що за незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених збитків. Збитки за один незаконно виловлений екземпляр щуки на території природно-заповідного фонду на сьогодні становлять 17 467 грн.
    Також звертаємо Вашу увагу на те що з 21 березня по 20 травня починає діяти повна заборона на вилов водних живих біоресурсів на території Гетьманського національного природного парку. Нерестовий період визначений «Проектом організації території Гетьманського національного природного парку охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів» затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 31 грудня 2013року №562. Зі змінами відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 23.08.2018 року № 312.