Зберігай водно-болотні угіддя!

  Зберігай водно болотні угіддя 1 Щорічно 2 лютого відзначається День водно-болотних угідь. Цей день започатковано для привернення уваги до важливості водно-болотних екосистем для людей та вперше відзначено у 1997 році. З того часу до Всесвітнього дня водно-болотних угідь організовується низка інформаційних кампаній та природоохоронних акцій по всьому світу.
   Водно-болотні угіддя можуть бути морськими або прісноводними, внутрішніми або прибережними, природними або створеними людиною.Прісноводні водно-болотні угіддя – це річки, озера, ставки, заплави, торфовища, болота, трясовини.
   З нагоди цього дня, 2 лютого 2024 року, провідний фахівець з рекреації провела екологічний захід для учнів Закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Тростянецької міської ради. Учні із задоволенням долучилися до бесіди, складали пазли, грали в ігри з розпізнавання жителів водно-болотних угідь та складали ланцюги харчування.
   Дуже важливо зберігати водно-болотні угіддя, адже вони відіграють чималу роль у збереженні біорізноманіття та екологічної рівноваги, вони є важливим джерелом ресурсів живлення різних тварин.