Водно-болотні угіддя Великописарівщини

  ВБУ Великописарівщини 2 лютого 2024 року у Всесвітній день збереження водно-болотних угідь фахівці відділу екологічної освіти та рекреації Гетьманського НПП Михайло Обідець та Віктор Гонтаренко відвідали комунальну установу Великописарівської селищної ради Станцію юних натуралістів.
   Мова йшла про водно-болотні угіддя Великописарівщини, їх роль в екологічному житті краю, підтримання запасів підземних вод та поповнення наземних водойм.
   До перезволожених земель належать торфовища, заплавні луки та ліси, болота, стариці та озера. На території Гетьманського НПП це гідрологічні заказники загальнодержавного значення «Бакирівський», «Климентівський» та «Хухрянський», та заказник місцевого значення «Ямний». Це надзвичайно красиві місця, де мешкають багато видів тварин та місця зростання рідкісних рослин. Це і символ парку журавель сірий і красиві лебеді-шипуни, і білі чаплі, велика кількість інших птахів. Серед червонокнижних видів зозулинці болотяні, рябчик руський і на водних плесах прекрасні білі та сніжно-білі водяні лілії – латаття біле.
   Нашим спільним завданням є охорона і збереження перезволожених територій та екосистем, бо від них залежить і здоров’я людського суспільства.