Водно-болотні угіддя Гетьманського Парку.

  Водно болотні угіддя Гетьманського НПП. 1 14 лютого 2024 року фахівці відділу екологічної освіти та рекреації Гетьманського НПП Михайло Обідець та Віктор Гонтаренко відвідали колектив спеціалістів та бухгалтерію Великописарівського центру первинної медико-санітарної допомоги. В зручних умовах відремонтованого приміщення відбулась зацікавлена розмова про водно-болотні угіддя Гетьманського парку. Сам хід розмови показав, що в результаті постійної роз’яснювальної роботи люди досить серйозно орієнтуються в проблемних питаннях екології. Особливо це стосується лук і пасовищ, які бездумно переводяться в категорію орних земель.
   Слухачі, які проживають біля р. Ворскли, наводили приклади безжального знищення природи в результаті варварських обстрілів з боку російських агресорів. Люди бачать вирви, які залишаються після обстрілів, або нерозірвані боєприпаси.
   Особливо зацікавленою була розмова про червонокнижні та лікарські рослини Великописарівщини, різноманіття пташиного царства та необхідність і важливість охорони та відтворення екосистем та природних комплексів Гетьманського НПП.