Збережемо першу посмішку весни – первоцвіти.

  Збережемо першу посмішку весни первоцвіти. 1 Щороку першими проявами весни є поява первоцвітів. Вони кольоровими промінчиками виглядають на лісових галявинах та гірських пагорбах, вкриваючи їх мальовничими килимами. Під назвою первоцвіти біологи об’єднують ранньовесняні квіти, що розпускаються ще до появи листків на деревах.
   Фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП провела еколого-освітнє заняття для учнів 4 класу (класний керівник Оцевик С.В.) Чернеччинського ліцею Чернеччинської сільської ради на тему: «Збережемо першу посмішку весни - первоцвіти». Під час зустрічі вихованці переглянули цікаву презентацію про первоцвіти, деякі види яких занесені до Червоної книги України, дізналися, що первоцвіти мають важливе практичне значення для лісу та його мешканців. Адже нектаром квітів ласують бджоли, джмелі, метелики. Фахівець нагадала про правила поведінки в лісі з первоцвітами та на завершення виготовили аплікацію із паперу – квітку нарциса.
   Отже, перші весняні квіти не тільки звеселяють людей, а й напоюють своїм нектаром, годують пилком і насінням мешканців лісу. Тож збережемо первоцвіти - першу посмішку весни!

     Збережемо першу посмішку весни первоцвіти. 2Збережемо першу посмішку весни первоцвіти. 3Збережемо першу посмішку весни первоцвіти. 4