«ПЕРШІ ПРОВІСНИКИ ВЕСНИ»

   Первоцвіти - символ весни. Після довгої зими вони перші зацвітають і дарують нам свою тендітну красу. Первоцвітам не страшні ані сніг, ані злі морози – до всіляких примх природи ці ранні квіти добре пристосувались. Важливо зазначити, що більшість первоцвітів перебувають під загрозою зникнення, саме через те, що люди зривають їх на букети та викопують для пересадки.
   З року в рік, як тільки починає сходити сніг, служба державної охорони Гетьманського національного природного парку розпочинає посилену охорону первоцвітів. Наголошуємо на тому, що за жодних обставин збір та торгівля ними заборонені і караються законом. Так за дане порушення доведеться сплати штраф від 153грн до 510грн, крім того порушник повинен буде сплатити збитки в розмірі 315грн за кожну поодиноку квітку.
   Чому первоцвіти такі важливі і потребують особливої охорони? Ранньовесняні первоцвіти мають велике значення для наземних екосистем, адже їхні яскраві квіти або рясні суцвіття є джерелом першого нектару для комах-запилювачів. Первоцвіти дозволяють бджолам, джмелям та іншим комахам накопичити достатньо сил, щоб ті продовжили свою важливу справу влітку. Зникнуть первоцвіти - зникне величезна кількість метеликів, бджіл, джмелів та інших комах котрі захищають ліс від шкідників.
   Не знищуйте квіти! Збережемо самобутність природи для нащадків.

ПЕРШІ ПРОВІСНИКИ ВЕСНИ 1ПЕРШІ ПРОВІСНИКИ ВЕСНИ 2ПЕРШІ ПРОВІСНИКИ ВЕСНИ 3