Як живуть рослини навесні?

Як живуть рослини навесні 1Тепло і світло розлилося,
Весна чарівна в світ летить.
Все на землі цвісти взялося,
Яка це неповторна мить!
(Надія Красоткіна)
   Щороку світ з нетерпінням чекає весни. Усьому й усім хочеться нарешті тепла і яскравого сонечка. Першими вісниками всіма очікуваної пори є квіти, які, за свої першість, отримали назву первоцвіти. Вони своїми яскравими барвами сповіщають про прихід весни, тепла і сонця. Вони радують око і душу.
   До весняного жіночого дня, 6 березня провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП, завітала в Охтирську центральну публічну бібліотеку, де провела еколого-просвітницьку бесіду «Як живуть рослини навесні?» в межах проєкту «Фабрика добра та відпочинку» який реалізується за підтримки Товариства Червоного Хреста України «Граємо. Малюємо. Відпочиваємо» для дітей 7–10 років. Маленькі відвідувачі дізналися які сезонні зміни відбуваються в житті рослин навесні, розширили знання про ранньоквітучі трав’янисті рослини та поговорили про бережливе ставлення до природи. На завершення, виготовили вітальні листівки із паперу для найрідніших жінок із словами вдячності та теплими побажаннями.
   Гарними помічниками під час зустрічі були волонтери Охтирської міської організації Червоного Хреста Yanina Duachenko та Олександра ЧЕРКАШИНА, які допомагали маленьким учасникам під час майстер–класу та зіграли в дидактичну гру «Привітання – прощання».

     Як живуть рослини навесні 2Як живуть рослини навесні 3Як живуть рослини навесні 4