Замість воїн та руїн!

 Замість воїн та руїн  20 березня в Україні святкують День весняного рівнодення. Ця подія знаменує момент, коли Сонце перетинає екватор у своєму русі екліптикою, тому день та ніч практично зрівнюються за тривалістю. Від цієї дати північна куля Землі починає нахилятися більше до Сонця, а тому світловий день збільшується, а атмосферна температура росте.
   Це час коли змінюється біологічний ритм планети, і вона переходить на новий виток свого розвитку, коли відбувається пробудження природи та її оновлення.
   Також 20 березня відзначають Всесвітній день Землі. Актуальне і важливе свято, яке було обране на честь дня весняного рівнодення. Подія була започаткована після успішної акції Денніса Гаєса та Гейлорда Нельсона 1970 року. Головна її мета полягає у приверненні уваги людства до Землі, залучення громадськості до збереження природи та миру.
   Тому саме в цей день, кожен з нас повинен замислитися хоча б на хвилину, подумати про те, як зберегти планету, як покращити життя на ній, відчути себе жителем і частиною Землі.