Будьте свідомими – не випалюйте суху рослинність!

  не випалюйте суху рослинність Із приходом весни та підвищенням температури повітря, все частіше виникають пожежі. Пов’язано це з масовим випалюванням сухої рослинності та її залишків на відкритих територіях. На жаль, люди не замислюються про негативні наслідки власних дій.
   Суха минулорічна трава – не сміття, а безцінний продукт харчування, житло, притулок, для тварин та комах який створений самою природою. Через спалювання сухої рослинності та очеретів гине велика кількість тварин, а саме зайченята, їжаки, лисенята та птахи для яких суха рослинність є місцем проживання. Пам’ятайте, що за самовільне спалювання сухої рослинності, або її залишків на території природно-заповідного фонду передбачена адміністративна, або кримінальна відповідальність, крім того порушник повинен буде сплатити збитки завдані навколишньому середовищу. Наприклад за знищення лісових культур віком до п’яти років сума збитків становить 1 915 542грн за 1 гектар, а за спалювання водно-болотної рослинності сума збитків становить 79 829грн за 1 гектар.
   Не забувайте, що територія України забруднена вибухонебезпечними предметами внаслідок агресії з боку російської федерації, які можуть вибухнути під час пожежі та нанести непоправні наслідники як і для людини так і для навколишнього середовища.
   Також під час випалювання сухої рослинності в повітря потрапляє велика кількість шкідливих речовин, які шкідливі для атмосфери та здоров’я людини. Закликаємо Вас бути свідомими громадянами та не шкодити навколишньому природному середовищу. Якщо Ви помітили загоряння в природних екосистемах негайно телефонуйте за номером «101».
   Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже всіх нас від трагічних наслідків.