УРОК У ЗЕЛЕНОМУ КЛАСІ

    «Стояла я і слухала весну...» Леся Українка.
   9 квітня 2024р. провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Михайло Обідець разом із вчителем біології Тростянецької школи №3 Людмилою Дащутіною провели урок біології з учнями 6 класу в затишному куточку шкільного подвір’я.
  Фахівець парку провів з дітьми віртуальну екскурсію екологічною стежкою «Дивосвіт Слобожанщини» та розповів дітям про перші ранньовесняні росини: мати й мачуху, гусячу цибульку, проліски, фіалки, ряст, кульбабу і медунку. У ботанічному заказнику «Чехів Яр» що на Великописарівщині о цій порі розцвітає дуже декоративна, лікарська, але й отруйна рослина родини жовтецевих – горицвіт весняний. Ця прекрасна квітка з жовто-гарячими пелюстками є символом кохання, а препарати з неї надійний і єфективний засіб при лікуванні серцевих захворювань.
   А вінчає весну конвалія травнева (лілія долин) одна і найулюбленіших рослин нашої флори. А коли зацвіте шипшина – то вже починається літо.
  Вчителька біології Людмила Дашутіна наголосила на необхідності оберігати символи весни – первоцвіти і все багатство, і різноманіття рослинного світу, і розповіла, що первоцвіти легко можна виростити дома, біля будинку або в садку не завдаючи шкоди довкіллю.
  Після нашої перемоги над ворогом, ми обов’язково відновимо наші екскурсійні маршрути на території Гетьманського національного природного парку для того, щоб вживу відчути, і побачити красу, багатство і різноманіття природи нашого краю.

                УРОК У ЗЕЛЕНОМУ КЛАСІ 1          УРОК У ЗЕЛЕНОМУ КЛАСІ 2          УРОК У ЗЕЛЕНОМУ КЛАСІ 3