Квіткове пташеня

   На передодні екологічного свята, Всесвітнього дня мігруючих птахів, провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП завітала в Охтирську центральну публічну бібліотеку, де діє креативний культурний простір «Фабрика добра та відпочинку», який реалізується за підтримки Товариства Червоного Хреста України. Працівниця Парку розповіла малим відвідувачам про це свято, чому називають птахів мігруючими, що змушує їх покидати рідні домівки та звернули увагу на глобальні екологічні зміни, які руйнують екосистеми (зимові та літні) пташиного ареалу.
   Також в цей день відзначають День матері - це одне з найзворушливіших свят, адже мама - найголовніша людина в житті кожного, яка завжди зрозуміє, пробачить і буде безумовно любити, незважаючи ні на що. Тому на завершення разом із дітками ми виготовили «Квіткове пташеня» із паперу та квітів, яке діти можуть подарувати своїм матусям.
   Бібліотекар Юлія РУДІЧЕНКО підготувала цікаву добірку із книжок. Прочитавши цікаве оповідання про маленьке совеня, яке говорило, що саме його матуся – найгарніша, пояснивши дітям, що матусі бувають не тільки у людей, алей у звірів.
   Ну і як завжди, волонтери Червоного Хреста пані Яна та Олександра стали гарними помічницями у активній та творчій роботі та провели активну руханку «Танцюй/завмри».

   Квіткове пташеня 1Квіткове пташеня 2Квіткове пташеня 3