Міжнародний день біорізноманіття.

    22 травня світ відзначає Міжнародний день біологічного різноманіття з метою привернення уваги до проблем щодо збереження біологічного світу. Генеральна Асамблея ООН проголосила свято ще у 2000 році. Проте й досі на Землі зникають тисячі живих організмів щороку.
    Провідний фахівець Гетьманського НПП провів зустріч з студентами центру професійно-технічної освіти м.Тростянець. Обговорили тему багатства природи Ворсклянськогого краю та екологічні наслідки агресії і злочини росії проти довкілля – отруєння води, повітря, забруднення грунтів та замінювання територій, знищення біорізноманіття.
Бібліотекар училища пані Ірина ЗАВЕРЗАЄВА підготувала виставку науково-популяної літератури про рослинний і тваринний світ України.
   Те, що починається зі зникнення одного виду рослин чи тварин, може призвести до масштабної катастрофи. Тому Міжнародний день біологічного різноманіття – це ще одна можливість замислитися над тим, що може зробити людина на різних рівнях: міжнародному, державному, родинному та особистому, аби зберегти біорізноманіття на нашій планеті.

   Міжнародний день біорізноманіття. 1Міжнародний день біорізноманіття. 2Міжнародний день біорізноманіття. 3