Пожежонебезпечний період та заборона купання в необстежених місцях.

   12.06.2024 року працівники відділу державної охорони природно-заповідного фонду провели спільну зустріч з представниками ТРК «Тростянець» та з працівниками 24ДПРЧ 6ДПРЗ ГУ ДСНС України в Сумській області. Під час зустрічі зняли відео репортаж в якому висвітлили тему пожежонебезпечного періоду та щодо заборони купання в необстежених місцях.
   Упродовж пожежонебезпечного періоду працівники служби державної охорони Гетьманського національного природного парку посилено патрулюють територію Парку, проводять роз’яснювальну роботу на протипожежну тематику серед місцевого населення та відвідувачів Парку, також працюють рейдові бригади, як самостійно так і спільно з представниками ДСНС. Постійно поновлюються мінералізовані смуги. Проте, щоб ефективно запобігти загоранням, важливе розуміння громадян та дотримання ними правил пожежної безпеки.
   Категорично заборонено розводити вогнище поза встановленими для цього місцями, палити, кидати у природних екосистемах непогашені сірники або недопалки. Особливу увагу приділяють хвойним насадженням адже вони є найбільш вразливими до виникнення пожежі на таких територіях.
   Відповідно до розпорядження Сумської ОВА на час дії правового режиму воєнного стану заборонене відвідування населенням лісів. Нагадуємо, що частина території Гетьманського НПП є забруднена вибухонебезпечними предметами внаслідок агресії з боку російської федерації. Піротехніки ДСНС щоденно працюють над очищенням території і в результаті роботи постійно знаходять різноманітні вибухонебезпечні предмети в тому числі і на території Охтирського району.
   Купання на території Парку дозволене лише в спеціально відведених та обстежених від вибухонебезпечних місцях. Адміністрація Парку зауважує, що на сьогоднішній час рекреаційна діяльність на території Парку призупинена.
    Бережіть та не наражайте себе на небезпеку!

     Пожежонебезпечний період та забороа купання в необстежених місцях. 1Пожежонебезпечний період та забороа купання в необстежених місцях. 2Пожежонебезпечний період та забороа купання в необстежених місцях. 3