Розвіюємо міфи про кажанів.

  Розвіюємо міфи про кажанів. 1 Єдині ссавці, які вміють літати. Люди вважають їх страшними кровопивцями й асоціюють з Дракулою - кажани. І справді, їхній зовнішній вигляд інколи лякає нас, але саме найбільше нас лякає мало обізнаність про цих тварин.
   Кажани – це нічні рукокрилі, які харчуються комахами та відіграють важливу роль у функціонуванні екосистем. Вони відчувають біль, мають свідомість і хорошу пам'ять, тому що повертаються в ті місця, де живуть.
28 серпня проводиться Міжнародна Ніч кажанів. Міжнародна Ніч кажанів — це інформаційна кампанія, в якій наголошується на необхідності збереження кажанів і їх місця існування. До того, всі види кажанів, що поширені на території нашої країни, занесені до Червоної книги України та потребують охорони.
   На передодні цього свята, 21 липня провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП завітала до Охтирської центральної публічної бібліотеки, де спільно з волонтерами Червоного Хреста України провели для дітей екологічно - психологічний захід.
   Працівниця Парку розповіла про важливість відзначення цього свята та розвіяли міфи про кажанів. Переглянули повчальний мультик та познайомилися з кажаном Ольгою. Після перегляду, діти зробили висновки, що насправді кажани для нас не є такими небезпечними, а є милими та беззахисними тваринками, які навпаки страждають від нас людей.
   Волонтери Червоного Хреста провели захід для дітей на тему: «Творчість мої ліки». Разом з дітьми говорили про страхи сьогодення, як побороти свій страх та завдяки чому себе наповнити. Тому на завершення заходу діти «лікувалися» творчістю – малювали.
   #Міжнародна_Ніч_кажанів

Розвіюємо міфи про кажанів. 2Розвіюємо міфи про кажанів. 3Розвіюємо міфи про кажанів. 4