Як природа впливає на емоційний стан.

 Як природа впливає на емоційний стан. 1  Взаємодія з природою допомагає дітям та й дорослим розслабитися, зосередитися та знизити рівень тривоги. Таким чином, природа є важливим фактором у психологічному розвитку людини. Вона сприяє формуванню позитивних емоцій, розвитку уяви та фантазії, покращує настрій та емоційний стан. Людина не може існувати без природи. Людям, як і всім організмам, потрібні повітря, вода, їжа, житло. Усе це вони отримують від природи.
   9 вересня до Охтирської центральної публічної бібліотеки Охтирської міської ради завітала провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП з темою «Як природа впливає на емоційний стан», та спільно з волонтерами Охтирської місцевої організації Червоного Хреста провела релаксуючу техніку «Маяк», під шум моря діти уявляли себе сильним і незламним маяком, намагалися відчути внутрішнє джерело світла в собі, яке ніколи не гасне. На завершення було проведено майстер-клас «Клякса емоцій», на якому всі присутні мали змогу за допомогою гуаші та трубочки виказати свої емоції на папері.
  Захід відбувся в межах проєкту «Фабрика добра та відпочинку», який реалізується за підтримки Товариства Червоного Хреста України «Граємо. Малюємо. Відпочиваємо» для дітей 7–10 років.
  Природа, її краса і велич залишаються нашим головним скарбом, нашою святинею, якій непідвладні час, мода...