Всесвітній день моніторингу якості води

   Всесвітній день моніторингу якості водиНа передодні Всесвітнього дня якості води з батьками і вихованцями гуртка ''Спортивного Туризму'' ОМЦПО-МАН для привернення уваги цій глобальній проблемі, провідними фахівцями Гетьманського НПП була проведена зустріч для підвищення інформованості де була проведена бесіда про проблеми води та участь у захисті водних ресурсів від забруднення у всьому світі.
   18 вересня проводиться Всесвітній день моніторингу якості води.
Цей день був заснований в 2003 році, ініціатором його створення виступив американський Фонд чистої води.
   Вода – це найважливіший природний ресурс нашої планети. Без неї неможливий розвиток живої природи. Вода – незмінне джерело у життєвих процесах організму людей, тварин, рослин.
Прісна вода на Землі становить лише 2,5% від загальної кількості води, тоді як 70% поверхні Землі вкрито водою. Ми з вами, як і наша планета на 70% складаємося із рідини.
   Від якості води, її складу залежить здоров’я всього людства. За даними ВООЗ половина жителів планети вживає забруднену воду. Близько 70% промислових відходів скидається у воду. 80% забруднення води відбувається через побутові стоки. Понад 6 мільярдів фунтів сміття, здебільшого пластику, щороку опиняються в океанах. Майже 97% води у світі є солоною або непридатною для пиття.