Третя суботу вересня - Всесвітній день прибирання.

  Всесвітній день прибирання. 1 Щорічно,у третю суботу вересня проводиться Всесвітній день прибирання.
   Працівники Гетьманського НПП разом з вихованцями туристичного гуртка відновили туристичний простір у міському парку в Тростянці.
   Навесні діти власноруч створили місце для занять спортивним орієнтуванням, де вони можуть як тренуватися, так і відпочивати. Проте, на жаль, туристичний простір постраждав від вандалізму – меблі були зламані, територія засмічена. Тож виникла необхідність у відновленні майданчика.
З завзяттям діти разом з дорослими приступили до прибирання: хтось із мітлою, хтось із граблями. Після очищення території почали ремонтувати дерев'яні меблів із піддонів – фарбували, зачищали поверхні, допомагали дорослим скручувати деталі.
   Через декілька годин простір набув нового вигляду – чистий, доглянутий та готовий до використання.
   Проект «Туристичний простір» – це відмінний приклад того, як спільними зусиллями можна створювати і відновлювати громадські місця. Діти не тільки розвивають навики командної роботи і роботи в навколишньому середовищі, але і вчаться.
   Однак збереження таких ініціатив залежить від усіх відвідувачів парку. Мешканці Тростянця та гості міста мають цінувати працю, вкладену у створення цього мальовничого куточка. Поважайте простір: не смітіть, не руйнуйте меблі, не розмальовуйте його. Лише так ми зможемо зберегти те, що було створено з любов’ю та турботою для всіх.

Всесвітній день прибирання. 2Всесвітній день прибирання. 3Всесвітній день прибирання. 4