Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців!

  Мир у рідній Україні 1 Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі.
   На передодні цього свята до Охтирської центральної публічної бібліотеки Охтирської міської ради завітали провідні фахівці з екологічної роботи Гетьманського НПП які спільно з волонтерами Охтирської місцевої організації Червоного Хреста провели майстер клас «Голуб МИРУ» та прослухали повчальну інформацію з базової психогологічної допомоги «Поважаючи себе – поважай інших».
    Найбільшу популярність вислів «голуб миру» отримав після закінчення Другої світової війни. Саме в цей час відомим художником Пабло Пікассо було створено емблему: це був білий голуб, який ніс у дзьобі оливкову гілочку. Голуб — прагнення до польоту, свободи, миру. Білий колір — символ чистоти, чесноти, радості. Оливкова гілка — символ перемоги, миру та примирення.
   Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.

Мир у рідній Україні 2Мир у рідній Україні 3Мир у рідній Україні 4