Особлива краса природи

 Особлива краса природи 1  Особливу красу дарують нам квіти. Уявіть, якби на Землі не було квітів. Наскільки похмурим і суворим було б тоді все живе на Землі. Вони мають особливу форму, колір, аромат.
   Тюльпани – надзвичайно популярні в Україні квіти, незважаючи на те, що це весняна квітка, але для того щоб любуватися нею навесні, потрудитися якраз потрібно восени, висадивши цибулини в грунт. Біологи відносять тюльпани до сімейства лілійних, до якого також входять часник і спаржа.
   До Охтирської центральної публічної бібліотеки Охтирської міської ради завітали фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП, яка спільно з волонтерами Охтирської місцевої організації Червоного Хреста розповіли цікаві факти про квітку тюльпана та провели майстер-клас виготовлення квітки тюльпану в техніці орігамі. Кожен зробив свою неповторну квіточку, яку понесли додому своїм матусям.
   Існує легенда, згідно з якою турецький правитель був закоханий у прекрасну дівчину. Коли наближені повідомили йому, що його кохана мертва, збожеволілий від горя правитель піднявся на високу скелю і кинувся вниз. Через деякий час на місці його загибелі виросли червоні тюльпани, що стали символом любові та відданості.
   Волонтери Охтирської місцевої організації Червоного Хреста провели вікторину на психологічну підтримку, де діти ділилися своїми варіантами «Хто для мене важливий?» та складали пазли з гарних слів.
   Захід відбувся в межах проєкту «Фабрика добра та відпочинку», який реалізується за підтримки Товариства Червоного Хреста України «Граємо. Малюємо. Відпочиваємо» для дітей 7–10 років.

Особлива краса природи 2Особлива краса природи 3Особлива краса природи 4