«Частинка нашої душі»

  Частинка нашої душі Осіння природа завжди захоплює своєю неповторною красою. Листя дерев, яке забарвлюється у жовті, червоні та помаранчеві відтінки, створює особливу атмосферу спокою та гармонії. Річка, що тече серед осіннього лісу, відображає ці барви у своїх тихих водах, додаючи природній картині ще більше чарівності. Шелест листя, прозоре повітря і особлива тиша осені ніби закликають людину задуматися про важливість збереження цієї краси.
   Провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП завітала до КУ «Охтирського міського центру надання соціальних послуг», де спільно з волонтерами Червоного Хреста України провели захід для людей похилого віку та людей з інвалідністю на тему: «Частинка нашої душі». Присутні прослухали цікаву інформацію про нашу перлину – р. Ворскла: яку назву вона мала ще в 12 столітті, що означає вислів «біла вода» та основні особливості будови ландшафту водойми. Працівниця парку зауважила, що людська діяльність, на жаль, часто шкодить навколишньому середовищу, але ми можемо зробити свій внесок у його захист. Очищення берегів річок від сміття, дбайливе ставлення до лісів, збереження водних ресурсів — все це допоможе зберегти цю красу для майбутніх поколінь. Збереження рідного краю — це не просто турбота про природу, але й збереження частини нашої душі.
   Осінь нагадує нам про циклічність життя, і так само, як природа щороку змінюється, ми повинні пам'ятати про свою відповідальність за її збереження. Дбайливе ставлення до рідного краю — це запорука того, що осіння краса буде радувати нас і наших нащадків ще багато років.