Вежа стійкості

  Вежа стійкості 1 Ментальне здоров'я в щоденній роботі з дітьми або людьми відіграє надзвичайно важливу роль, оскільки впливає на якість взаємодії, навчання та соціального розвитку. Для людей, які працюють з дітьми та тих, хто має справу з великими групами людей підтримка власного психічного здоров'я, а також здоров'я оточуючих — ключовий елемент успішної діяльності.
   10 жовтня провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП завітала до Охтирської центральної публічної бібліотеки, де відбувся захід у рамках всеукраїнської акції «Вежа стійкості» та Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської та з нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я або Дня ментального здоров’я.
Захід покликаний показати важливість відновлення ментального здоров'я через мистецтво та спільну роботу на шляху до постійного миру та культурної єдності.
   Бібліотекарі створили символічну вежу стійкості з російських книжок, на якій прикріпили малюнки дітей України, що відображають тему війни: стійкість, свобода, відновлення, боротьба за правду та творчий опір російській агресії. Окрім цього в межах заходу було представлено виставки малюнків «Мамо, я бачу війну: події в Україні очима дітей» та виставку-інсталяцію «Вкрадене мистецтво».
   Піклування про своє ментальне здоров'я — це щоденна робота, яка може значно поліпшити якість життя і допомогти краще справлятися з життєвими труднощами.

Вежа стійкості 2Вежа стійкості 3Вежа стійкості 4