День екологічної освіти

   День екологічної освіти 2День екологічної освіти – це важливе екологічне свято, яке спрямоване на підвищення рівня знань про навколишнє середовище, екологічну культуру та стійкий розвиток.
   Сьогодні, 14 жовтня у Всесвітній день екологічної освіти, провідний фахівець Гетьманського НПП завітала до Охтирської центральної публічної бібліотеки, де дітям розповіла, що наші заходи з екологічної освіти – це не просто розваги та гарно проведений час разом, адже наші заходи спрямовані ще й на формування свідомого ставлення до природи та відповідального використання ресурсів. Вони охоплюють різні аспекти екологічних проблем і рішень, навчання про вплив людської діяльності на природу, а також розвиток екологічної етики. Вони допомагають підвищити екологічну грамотність і стимулюють до відповідальної поведінки як на індивідуальному рівні, так і в масштабах суспільства.
    А волонтери Червоного Хреста України провели захід на тему: "Речі, які у нас спільні". Волонтери в ігровій формі пояснили, що всі люди різні, індивідуальні, але є речі, які у нас є спільні: хтось любить гуляти на свіжому повітрі, хтось кататися на роликах, хтось довго спати, а хтось смачненько поїсти. Сьогодні діти ділилися своїми захопленнями і як виявилося, у нас дуже багато спільного!
    Художниця, психолог та арт-терапевт у роботі з дітьми та підлітками Ірина ДЕВАДЗЕ провела яскравий МК для малечі «Кленовий листочок».